kaynak göstermeden yazı yazmanın sakıncaları

Bu alanda istek, görüş ve önerilerinizi dile getirebilirsiniz.

kaynak göstermeden yazı yazmanın sakıncaları

İleti gulsever » 09 May 2010, 00:29

Bahadır bey iyi günler,
Forumlarda yazı yayınlarken yazarlar ile ilgili bilgileri fikir ve sanat eserleri gereğince yazının altında göstermeniz gerekir kendi adınızı yazıya koyamazsınız.
Bu nedenle peryönde yayınlanan yazımın altına

Şakir Gülsever
Yönetim Danışmanı
yazarak yayınlayın veya bu yazıyı sitenizden çıkarın.
Kendi eseriniz olmayan yazıları kaynak olarak göstermeden yayınlamak fikir ve sanat eserleri gereğince suçtur.

ÜCRET BORDROSUNDA İMZANIN ÖNEMİ YAZISI
gulsever

Re: kaynak göstermeden yazı yazmanın sakıncaları

İleti Bahadır » 12 May 2010, 20:25

Sayın Gülsever,

Hiçbir zaman emek hırsızlığı gibi bir düşüncem olmadı olamaz da! Konunun altında kaynak yok, kendi adımı kullandığımı nereden çıkardınız anlayamadım!

Bahsettiğiniz kanuni gereklilikleri de, site yöneten biri olarak tabi ki biliyorum. Zaten makaleler başlığını iyi incelediğinizde, birçok yazı da kaynak olduğunu göreceksiniz. Kaynak olmayan yazıları kopyaladığım yerde de kaynağı belirtilmemiştir. Sizin yazdığınız yazıyı da yüksek ihtimal google'dan bulmuşumdur ve orada da kaynak belirtilmemiştir.

Kendimi olduğumdan yüksekte gösterecek kadar basit ve kompleksli bir insan değilim. Keşke yazının kaynağının siz olduğunu böyle aleni konu açarak değil de, özel mesaj ile falan belirtseydiniz. Yazınızın altına kaynağın siz olduğunu ekleyerek sizi mutlu ettiğimi düşünüyorum.

Saygılarımla,
Bahadır
Site Kurucusu

İstek, Görüş ve Önerileriniz

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir